maanantai 29. huhtikuuta 2013

YO-lakkeja

Kyllähän sitä on jo ammatinkin puolesta pakko kokeilla ylioppilaslakkeja eri muodoissaan. Ylioppilaslakki toimii hyvin sekä täytekakkuna massakuorrutteella, juustokakkuna että pikkuleipinä. Jos minusta jonain päivänä tulee ylioppilaan äiti, teen tarjolle kaikkia näitä herkkuja suurella ylpeydellä.


Sokerimassa on puhtaan valkoista lakiksi. Reunus ja lippa ovat Kick-patukasta. Ne ovat melko tiukkaa kamaa leikattavaksi pelkällä kakkulapiolla, joten pitää muistaa laittaa myös veitsi tarjolle.

Kakku on tumma sokerikakkupohja, jonka välissä on valkosuklaa- ja tummasuklaamoussea vadelmien kera. Hyvää, ei liian makeaa!


Ruusu on sokerimassasta ja päälle olen sipaissut kultaista kristallitomua hieman loistetta ja juhlavuutta tuomaan. Kyllähän ylioppilaalle ruusu kuuluu!


Lyyran taiteilin sokerimassasta. Koska ei ollut kultaväriä, sipaisin pintaan vain kultaista kristallitomua. Sekin kyllä tekee lyyrasta ihan onnistuneen, mutta kultaisuus ei ole kovinkaan voimakas.

Juustokakku on tehty nurinperinmenetelmällä. Normaalisti päällä oleva värikäs hyytelöosa on nyt tehty keksipohjan sisälle. Keksipohjan reunat nostin reunasta ylös, jotta muodostui "kuppi" täytteelle. Toimiva ratkaisu. Keksipohja on Domino-kekseistä, mutta sen mukana on loraus lakritsikastiketta tuomassa hieman tummempaa väriä.


Pikkuleivät ovat perinteisestä murotaikinasta tehtyjä soikioita, jotka olen vadelmamarmeladilla sitonut toisiinsa. Lippa suklaasta, päällä valkoinen sokerikuorrute ja sokerihelmi lyyrana. Sokerihelmiä saa nykyisin kaikissa väreissä valmiina, joten lyyranakin voisi olla kultainen helmi. Olisi vielä astetta autenttisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti