maanantai 23. kesäkuuta 2014

Raparperista!

Raparperi on parhaimmillaan aina alkukesästä, joten sitä tulee sitten kokeiltua moneen kertaan erilaisissa piirakoissa ja paistoksissa. Tänä kesänä kokeiluun päätyivät tavallisen piirakan lisäksi kuppipaistokset ja raparperihyve.
Näissä kuppipaistoksissa on pohjalla sokerilla makeutettu raparperihilloke, jonka päälle tulee sitten herkullinen kardemummalla maustettu taikina. Oikein herkullinen yhdistelmä. Tein samaa versiota myös piirakkavuokaan ja toimi hyvin siinäkin. Makutuomaristo oli jopa sitä mieltä, että piirakkavuokaversio oli parempi.

Raparperihyveesssä puolestaan on esipaistettu pohja, jonka päälle tulee raparperikiisseli ja siihen vielä sitten marenki. Oikein toimiva yhdistelmä tämäkin. Makutuomareiden mielestä marengin pitäisi kuitenkin olla rapeaa, mutta tässä versiossa näin ei ole. Toisaalta pehmeän makea marenki kirpeän raparperin päällä toimii kyllä ainakin aikuiseen makuun hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti