Tämä herkku sopii hyvin jaettavaksi ystävänpäivänä parhaan ystävän kanssa. Vaikka kuvissa kakku näyttääkin tavallisen kokoiselta, on se todellisuudessa miniversio täytekakusta. Kakusta tulee yhteensä viisi palaa.
Vaalea kakkupohja on tehty pieneen kakkuvuokaan (halk. 16 cm). Kakun välissä on mansikkahilloa ja vaniljamoussea. Pursotukset on tehty valkosuklaalla maustetulla kermalla, josta osan värjäsin vaaleanpunaiseksi.
Leipomisessa ajatus ja aika menettävät merkityksensä. Kaikki muu ympäriltä katoaa - tuloksena herkullisuus!
tiistai 10. helmikuuta 2015
Ystävänpäivän herkkiskakku!
Tunnisteet:
kermapursotukset,
täytekakut,
vanilja,
ystävänpäivä
maanantai 9. helmikuuta 2015
Pullakakku!
Tästä pullasta riittää laskiaisena koko perheelle. Pullakakku sisältää pullapitkosta leikattuja paloja, vadelmahilloa ja vaniljamoussea. Kuorrute on marsipaanista, joka värinsä puolesta sopii tähän teemaan erinomaisesti. Pinta on viimeistelty kaakaojauheella ja sokerimassan palasilla.
Tunnisteet:
pulla,
täytekakut,
vadelma,
vanilja
torstai 5. helmikuuta 2015
Runeberginkakku!
Kyllähän sitä kansallisrunoilijan päivää täytyy aina asianmukaisin menoin juhlistaa. Koska perinteinen runebergintorttu ei koskaan ole kuulunut omiin suosikkileivonnaisiin, päätin Kinuskikissan innoittamana kokeilla runeberginkakkua, josta puuttuvat juuri ne ainesosat, joiden takia en tortuista pidä.
Tämä kokeilu osoittautui kyllä ehdottoman onnistuneeksi, koska lopputulos hivelee makunystyröitä. Kakussa on mukana kirpeää sitruunaa, joka tekee mausta juuri sopivan. Pinnalla toki perinteisesti vadelmahilloa ja reunoilla sokerikuorrutetta.
Tämä kokeilu osoittautui kyllä ehdottoman onnistuneeksi, koska lopputulos hivelee makunystyröitä. Kakussa on mukana kirpeää sitruunaa, joka tekee mausta juuri sopivan. Pinnalla toki perinteisesti vadelmahilloa ja reunoilla sokerikuorrutetta.
Tähtiä kakussa!
Aina välillä on syytä palkita kovasta työnteosta. Tämä kakku on juuri sitä varten. Kakussa on suklaakakkupohja, välissä vadelmahilloa ja vaniljamoussea.
Kakku on kuorrutettu siniseksi värjätyllä sokerimassalla, reunojen punavalkoiset raidat ja päällä olevat tähdet symboloivat Yhdysvaltojen lippua.
Kakku on kuorrutettu siniseksi värjätyllä sokerimassalla, reunojen punavalkoiset raidat ja päällä olevat tähdet symboloivat Yhdysvaltojen lippua.
Tunnisteet:
koristelu,
suklaa,
täytekakut,
vadelma,
vanilja
lauantai 31. tammikuuta 2015
Sydänmuffinssit!
Koristeluun voi käyttää myös kaupan valmiita pikkuleipä, kuten näissä vähemmän hempeissä tähtiversioissa.
Muffinssiin saa näkyvät tiikeriraidat, kun laittaa vuorotellen valkeaa ja tummaa taikinaa.
Tunnisteet:
kermapursotukset,
koristelu,
muffinssit,
suklaa,
valkosuklaa
perjantai 30. tammikuuta 2015
Banaani-suklaakakku!
Tässä "kuivakakussa" ei ole kyllä kuivuudesta tietoakaan, sillä taikinassa oleva banaanisose tekee lopputuloksesta herkullisen kostean ja pehmeän. Banaanin ja suklaan yhdistelmä toimii herkullisesti sekä taikinassa että koristelussa.
Banaani-suklaatäytekakku!
Tässä kakussa yhdistyvät herkulliset ainesosat. Sisällä on suklaakakkupohjan välissä banaania ja vaniljamoussea. Kuorrutus on puolestaan Hopeatoffee-massaa. Päällä teksti TJ 0 on tehty sokerimassasta.
Tunnisteet:
banaani,
lakritsi,
suklaa,
täytekakut
lauantai 17. tammikuuta 2015
Suklainen synttärikakku 12-vuotiaalle!
Suklaiseen juustokakkuun saa seepranraidat kaatamalla täyteaineita vuokaan vuorotellen. Täytteissä tällä kertaa valkosuklaata ja tummaa suklaata. Suklaateemaan liittyen myös kaikki toivotut koristeet ovat suklaasta. Pohja on tehty gluteenittomista täytekekseistä, joten tämä kakku sopii hyvin myös keliaakikoille.
Tunnisteet:
juustokakut,
koristeet,
suklaa,
valkosuklaa
Suklaakoristeita - perhonen!
Suklaaperhosen tekeminen ei ole lainkaan niin vaikeaa, mitä voisi kuvitella. Taitetun leivinpaperin päälle voi temperoidusta suklaasta pursottaa minkälaisia perhosia vain. Tässä on yksi minun tekemistäni.
Savukala-mätipiirakka!
Kala sopii erinomaisesti suolaisiin piirakoihin. Tässä piirakassa on yhdistetty perinteiseen mätipiirakkaan savulohta tuomaan lisää kalaisaa makua. Yhdistelmä toimii erinomaisesti.
Piirakan pohjana on siis Maalahden limpusta tehty leipäpohja ja päällisessä on savulohta, mätiä, tilliä, smetanaa ja ranskankermaa.
Piirakan pohjana on siis Maalahden limpusta tehty leipäpohja ja päällisessä on savulohta, mätiä, tilliä, smetanaa ja ranskankermaa.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)